Wilfried Van Baelen

Founder/CEO @ Galaxy Studios

Wilfried van Baelen is de oprichter en CEO van Galaxy Studios. Vanaf midden jaren 90 werd hij erkent als een grondlegger in de productie van hoogwaardig Surround geluid voor zowel muziek als film.

Wilfried studeerde aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen, waar hij vereerd werd met 5 hoofdprijzen voor zijn prestatie (inclusief klassiek orgel, praktische harmonie en dirigeren). Hij bouwde zijn eerste « Studio Galaxy » op de leeftijd van 18, nog voor hij bekend werd als artiest met gouden platen op zijn naam en 160 solo concerten, uitgevoerd op pop-orgels & synthesizers.

Wilfried besloot toen om zijn aandacht te richten op zijn carrière als producent-ingenieur en gebruikte hiervoor zijn studio als laboratorium. In 1991, ontwikkelde hij het eerste interactieve en modulaire studio complex, Galaxy Studios, gekend als een van ’s werelds meest geavanceerde werkruimten voor muziekproductie. Wilfried fabriceerde en ontwikkelde meer dan 20 platinum albums voor verscheidene internationale artiesten.

Wilfried Van Baelen is de uitvinder van Auro-3D® Luisterformaten en kwam met het concept van de “Auro Creative Tool Suite,” dat baanbrekende, gebruiksvriendelijke en ongeëvenaarde niveaus in de kwaliteit van geluidsweergave aanbiedt. Hij richtte het bedrijf Auro Technologies op, dat hij bestuurt als CEO. Hij lanceerde het Auro 9.1 en Auro 10.1 formaat in 2006. Hij bracht verder nog het Auro-3D® cinemaformaat Auro 11.1 uit in 2010.

Wilfried richtte in 2010  het Filmproductiebedrijf Mollywood op, dat onlangs genomineerd werd met de Oscar ‘Best Short Film’ en geprezen werd voor een andere film op het Filmfestival van Cannnes.

Share Button